RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Revani


Tarifi çok kolay.Hamur malzemeleri 1-1 gidiyor onun için tarifi de kolay akılda kalır.

Malzemeler:3 yumurta,
1 bardak yoğurt,
1 bardak sıvıyağ,
1 bardak irmik,
1 bardak un,
1 bardak şeker,
kabartma tozu,vanilya,arasına yetecek kadar ceviz kırığı ve tarçın

Şerbeti için:2.5 bardak şeker,
2.5 bardak su, birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı:Önce şerbeti kaynatılıp pişince limon dalmatılıp altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Sonra hamuru için;3 yumurta bir karıştırma kasesinde kırılır.İçine şeker eklenip çırpılır.Sonra sıvıyağ yoğurt ve diğer malzemeler en son kabartma vanilya eklenerek çırpılır.Sini yağlanır.(normal yuvarlak borcamlardan dan az küçük)Birazını tepsiye döktükten sonra arasına ceviz ve tarçın serpilir.Ben tarçını çay süzgeciyle gezdirerek serpiyorum.Sonra kalan irmikli karışım cevizin üstüne dökülür ve kaşıkla her yerine cevizlerin üstü kapatılarak yayılır.kek ısısında(ben mini fırın kullanıyorum 5te falan pişiriyorum.)Pişince azdaha kısıp içini çekmesi için biraz daha bekliyorum.Fırından çıkınca1-2 dak.bekletip ılık şerbeti döküyorum.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

ellerinizr sağlık

disal dedi ki...

canım revaniyi çok severim...bütün tatlılardan daha çok hemde...

ellerine sağlık..harika görünüyor....

(keşke evin sahibi olsaydım..maalesef sadece kiracısıyım...yeni tuttuğumda ailemiz uzakta olduğu için görsünler diye eklemiştim..orda kalmış video...:)..bi manzarası boş arazi ama merkeze 10 dk...yürüme mesafesi yani)..teşekkürler..öpüyorum seni..

mutfaktakizaman dedi ki...

hmmm ellerine saglik canimm...

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails