RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Düğürcük Köftesi

Bizim Hatay'da kısır,domates köftesi,düğürük köftesi gibi aperatifler çok sevilir ve yapılır.Düğürcük bulgur çekilirken incesi yani ince bulgurdan daha incesi ayrılır ve ayrı satılır.Düğürcük köftesinin de yapımı çoook basit ince un gibi olduğu için yoğurmak için emek istemez.Yemek yoksa ikindide acıkılmışsa hemen pratik bir yemek.Yapımına gelince bir siniye bir miktar yenecek kadar 2-3 bardak düğürcük konur.İçine kabuğu soyulmuş birkaç domates,yarım baş ince doğranmış soğan,1 baş yeşil biber,bir iki kaşık biber salçası,az kimyon,tuz,varsa taze nane ince doğranmışkonur.Yanlız nane en son konur ölmesin fazla ezzilmesin diye.Diğerleri sinide su katılmadan domatesin kendi suyuyla yoğrulur.en son istenirse taze nane ve maydanoz konur.Sıkım yapılır.İstenirse büyük sıkım yapılır çatalla yanında zeytinyağı nar ekşisine batırılıp yenir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA BİZİM BURDAKİ BULGURLARDAN OLMAZ HERHALDE KEŞKE SİZ KOMŞU OLSAYDIK SİZİN ELİNİZDEN YERDİK TADINI BULGURLU YEMEKLERİ ÇOK SEVERİM

ELLERİNZE SAĞLIK SEVGİLER

Şenay dedi ki...

Domates köftesi yapabilirsiniz ama kısırlık bulgurdan kısır gibi tarifini verdsim.Sadece domatesle yoğruluyor.Sonra bu da zeytinyğı içnde nar ekşisi karışımına banıyor.

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails