RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Tepsi Kebabı


Tepsi kebabı da gene Hatayın en sevilen yemeklerindendir.Bende sık sık yaparım burda mutlaka.

Malzemeler:750 gr.dana kıyma et (tepsinin büyüklüğüne göre benim fırınım mini olduğu için tepsisi küçük),birkaç diş sarımsak,1 baş soğan,1 demet maydanoz,2-3 baş biber,üzeri için 2 tane falan patates,1-2domates,salça,kimyon,tuz,karabiber,toz biber.

Yapılışı:Et kıyma olsada ben evde robotta 1 kere daha çektirip özleştiririm.Dağılmasın diye.Soğan,sarımsak,maydanozu,yeşil biberi doğrayın veya robotta çekin.Kıymayla karıştırıp yoğurun biraz.İçine tuzu azıcık salçayı baharatları karıştırın.Tepsiye pizza gibi basın hatta yanlara doğru kayık gibi kaydırabilirsiniz.Üzerine doğranmış patatesi,4 e bölünmüş soğanı 2 -3 biberi, 4e bölünmüş domatesleri koyun.


Salçalı suyunu katmadan önce bu şekilde fırına verin.Biraz sulanıp et ortaya doğru çekince çıkarıp salçalı suyunu ekleyin.


Tekrar fırına verin.Eti ve patatesleri pişince fırından alın.Yanında pilav salata ayranla çok güzel yenir afiyet olsun.


Not:Etin içine salça ister koyar isterse koymazsınız.Üstünde salçalı suyla pişiyor zaten.Ben her iki şekilde de yaparım.Ayrıca üstüne konan patatesleri hafif kızartıp koyarsanız lokum gibi pişiyor etin üstünde patatesler.


Burda Emine arkadaşımız da tepsi kebabını ve Hatayın kaytaz böreği ,arap kebabı gibi diğer güzel yemekler var.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

22 yorum:

Adsız dedi ki...

TARİFİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Adsız dedi ki...

Hatay'ın meşhur Tepsi Kebabını uzunçarşıda pöç kasabında yedik. Çok leziz bir kebaptı.

sergen topkaya dedi ki...

tarif için teşekkürler;eklemek istediğim bir şey var yemek hazır olduğu zaman tepsideki yağdan yemeğin üzerine gezdirirseniz et daha bi lezzetli olur..

Adsız dedi ki...

ELİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR BENDE BUGÜN YAĞACAĞIMM.

Adsız dedi ki...

çok kötü ve zahmetli

Güneş dedi ki...

Gözünü sevdiğimin Hatay'ı... kendisini de yemeklerini de çok özledim... tarif için teşekkürler..

Şenay dedi ki...

Çok kötü diyen adsız yese eminim parmaklarını yer de kedi ulaşamadığı ciğere murdar dermiş onunki de o hesap:)))Zahmetli de dediğine göre yemek yapma kabiliyeti yok sanırım.Ben üniversite mezunuyum ama her yemeği de yaparım evel Allah;)Tepsi kebabı hiç te zor değil ayrıca...

Şenay dedi ki...

Bişey değil Güneş'ciğim:)

Adsız dedi ki...

kesinlikle harika bir yemek ,olsa da yesek

Adsız dedi ki...

bende hataylı oldugum için hep yapıyorum.her zaman çok güzel oluyor ve afiyetle yiyoruz.hatayımızın herşeyi güzel.canııııııııııııımmmmmmm memleketim.hiçbiyer hatay gibi olamaz.hatay yemeklerini tanıttıgınız için sizide ayrıca tebrik ederim şenay hanım .

Adsız dedi ki...

ilk defa deniycem evde değil de fırına gönderirken salçalı suyu hemen döksek sorun olur mu ? (hemen cevap gelse iyi olur) teşekkür derim şimdiden ..

Şenay dedi ki...

Bişi olmaz canım.Öyle de olur.Direk salçalı suyunu koyabilirsin.Hatta patateslerini kızartmadan da koyabilirsin.Çok güzel olur.

Adsız dedi ki...

bende antakyalıyım... gerçekten hem kolay hemde lezzetli bir yemek...misafir soframın baştacıdır...bide yanına patatesli köfte mmmmm...ah gurbetlik çok zorrr.....

Adsız dedi ki...

bende hataylıyım...ençok sevdiğim ve misafirlerime yaptığım yemeklerin baş tacıdır...çokkkk özledim hatayıııı...şenay hanım ellerinize sağlık..

online mutfak dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Yok böyle bir lezzet , olağanüstü. Tarif için teşekkürler. özgür KARAGÜL Akşehir-KONYA

Çay Kazanları dedi ki...

Paylaşımlarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar..

Adsız dedi ki...

kac derece de pisicek ve ne kadar yavas yavas pisse olur mu?

Şenay dedi ki...

175 derecede pişirebilirsiniz.Gerektiğinde biraz pişince kenarları kızarırsa ortası pişmemişse biraz kısabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

bende yaptım fırında

Unknown dedi ki...

Bu gun bu yemegi yapicam dun urfanin kazan kebabini yaptim superdi bakalim bu aksamda ramazan soframizi tepsi kebabi suslixek tarif için tsk.

Unknown dedi ki...

Bende Hatay Habibi Neccar Caminin yakınlarında bir kapalı çarşı var orada fırına sipariş verdik. Böyle bir şey olamaz... Çok yaşayın Didem ve Şükrü. Sizleri de anmadan geçemeyeceğim. Üstüne de Asi nehrinin üzerindeki bir künefeci de künefe. İşte Hatay

Şamil ŞAHİN

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails