RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Ekşi Aşı


Ekşi aşı bizde içli köftenin yanına yapılan sulu çok güzel bir yemektir.içli köftenin hamurundan bir miktar ayrılır ve bu yemeğe katılır.

Malzemeler:2-3 patlıcan,3-4 diş sarımsak,biraz salça,yukarda yaptığım içli köftenin çiğ köftesinden bir yumak,1 patates (kaynanam koymadı ama güzel olur ben severim ama resimdekinde yok),toz nane,1.5 bardak falan haşlanmış nohut,1 baş soğan,1 yemek kaşığı nar ekşisi varsa domates(domates konursa salçası az konur rengine göre,su bide tuz.

Hazırlanışı:Soğan sarımsak ve patates ve patlıcanlar (küp doranmış)sırayla kavrulur.Sonra salça eklenip biraz daha kavrulur.Sonra da domates eklenir biraz daha domatesler ölene dek pişirilir.Su ekleenip kaynatılır.İçine nar ekşisi ilave edilir.Çğ köfteler önceden yuvarlanıp yağda biraz kızartılır(ayrı bir yerde.)Ben içli köfte de yaptğım için onu da arada kızarttım biraz ama çok değil.Suda da pişecek çünki.Haşlanmış nohut ve yuvarlak çiğ köfteler eklenir.Az suda erittiğimiz unu ekleyip biraz daha piştikten sonra altı kapatılır.Afiyet olsun kızlar yapanlara.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails