RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Maklube




Eşim de bende maklubeye bayılıyoruz.:)
Malzemeler:2 bardak pirinç,1 havuç,1 büyük boy patates,2.5-3 bardak sıcak su,200 gr kuşbaşı et,sıvıyağ,az sirke
Hazırlanışı:Etler küçük doğranıp az su konulup tencerede kahve ocağında suyu çekene kadar pişirilir.Suyu çekmeden biraz da elma veya üzüm sirkesi konur(et yumuşasın diye)Etler suyunu çekince yağı konur kavrulur.Bu sırada istenirse soğan da konur.Kavrulur.Altı kapatılır.Başka yerde havuç ve patates doğranıp kızartılır.Pilav tenceresinin dibine önce et,sonra havuç ve patates kızartması arada pirinç eklenip kat kat ilave edilir.(pirinci önceden 1-2 saat kaynamış su koyarak ıslatırım ben)Üstüne de sıcak suyunu ,tuzunu ekleyip pilavı kahve ocağında pişiririm.Suyunu çekince tabi hemen suyun hepsini dökmüyorum içine.patates ve havuçlarda suyunu çekeceğinden normal pilavdan daha çok su alıyor.Ona göre azsa pişmemişse su ilave edilir.Sonra altı kapatılıp dinlendirilir.Sonra kaşıkla pilavın üstüne bastırılıp(çevirince yanlara dökülmeden düüzgün çevrilsin diye)uygun bir servis tabağına ters çevrilir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

Güneş dedi ki...

Kimse yorum yapmamış, belki zor bir yemek olduğunu düşünmüşlerdi ama değil. Görüntüsü de çok güzel oluyor, belki fotoğraftan belli olmamıştır. Herkese denemelerini tavsiye ederim.

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails