RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Kısır(Sarmiçi )Hatay Usulü



Malzemeler:Bir miktar kişi sayısına göre göz ayarı bulgur(benim kısır tarifim de bu kadar olur işte),biraz su,biraz biber salçası,az salça,(yoğurup rengine göre azsa katılabilir)1-2 domates,taze soğan,az kimyon,maydanoz,yeşil biber,nane de olabilir,tuz,marul(yanında iyi gider),halis zeytinyağı,az nar ekşisi.
Hazırlanışı:Bulgur az su ile ıslatılıp biber salçası, normal salça,az kimyon yoğrulmaya başlanır.Kurudukça su ilave ederek özleşene dek(yani elinle sıkınca çiğ köfte gibi şekle giriyor) yoğrulur.Az az su katarak yoğrulduktan sonra bir yanda doğranmış tabakta bekleyen domates,maydanoz,taze soğan,nane ,yeşil biber bulgura eklenir.Tabi zeytinyağı ve nar ekside.Yeşilliği fazla öldürmeden parmak uçlarıyla karıştırılır.Servis yapılır.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails