RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Ispanak Boranyesi ve Etli Pilav



Malzemeler:400 gr falan ıspanak,1 baş soğan,1 ba biber,2-3 minik kırmızı acı biber (kuruda olur)bir bardak haşlanmış nohut,3-4 diş sarımsak,2-3tuzlu yoğurt(olmayanlar normal yoğurttan kullanabilir uygun miktarda 1 bardak filan),1 yemeklik kuşbaşı et,tuz nane,karabiber
Hazırlanışı:Ispanaklar yıkanıp doğranır.Ben doğrayıp derin iki leyende birinden alıp diğerine su koyup aktararak yıkıyorum birkaç sefer.Eti önce düdüklüde az suyla içine az sirke katıp haşlıyorum(sirke eti yumuşatıyor)Sonra yemek tenceresinde eti sıvıyağda az kavurup içine sırayla soğanı biberi ve doğranmış ıspanaklar atılıp kısık ateşte kavrulur.Sonra sıcak su eklenip pişmeye bırakılır.Biraz sonra haşlanmış nohut atılılr.Az daha pişirilip içine ekşisine göre tuzlu yoğurt koyarız biraz.Ona görede tuzunu ayarlarız.Tuzlu yoğurtta da tuz var ççünki.Normal yoğurtla yaparsanız göz ayarı(yoğurt çorbası yapar gibi) yoğurdu çatalla çırpıp az su ve tenceredeki sudan da katarak ayrı bir yerde çırptıktan sonra(direk tencereye yoğurdu dökerseniz kesilir.Sonra yavaşça yoğurdu yemeğe katıp az daha pişer.Bu arada istenirse minik baş biberlerden konur sapı kopmazsa acısı suya pek geçmez herkesde yiyebilir.Biberini de içinden isteyenin tabağına koyup yenir.Pişince üstüne nane karabiber konur.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails