Künefe tepsisi künefenin alt kısmı piştikten sonra genelde erkekler güçlü oldukları için tepsideki künefeyi havaya atıp ters çevirirler.Ama tam zamanında havada yakalayamadım künefeyi ben.:)
1 kg (taze) tel kadayıf
400 gr tereyağ
750gr tuzsuz peynir (künefe peyniri olsa iyi olur, olmazsa dil peyniri)
Şurubu için:
750 gr şeker,üstünü geçecek kadar su limon suyu
Hazırlanışı:Kadayıflarımız elle parçalanır. Künefe kadayıfımız
Şurubun hazırlanışı
750 gr şekerin üzerini tamamen kapatacak şekilde su döküyoruz. Bunu eriyinceye kadar ateşin üzerinde kaynatıyoruz. Daha sonra içine birkaç damla limon suyu damlatıyoruz. Şıra halindeki şurubumuzu soğumaya bırakıyoruz. Önemli olan sıcak künefemizin üzerine soğuk şıranın dökülmesidir.Eğer ikisi de sıcak olursa künefemiz istenilen kıtırlıkta olmaz hamurlaşır. Üzerine soğuk şıra döktüğümüz künefemizi bekletmeden sıcağı sıcağına yememiz gerekir.
2 yorum:
Arkadaşım ziyaretin ve güzel sözlerin için teşekkür ederim.c box eklemek çok kolay mesela benim c box tan o siteye girebilirsin.c box yazan yere tıklayarak sonra orada kayıt yaptırıyosun slogun ismini yazıyorsun ordaki kodu şablonuna yapıştırıyorsun.İşte bu kadar.çerçeve proğramımda indir com dan indiriliyor.photospace diye bir program sende indirebilirsin.....sorun olursa yine yardımcı olmaya çalışırım..
Şenay hocam, resimler harika olmuş. Birde dediğiniz gibi künefeyi havada da yakalayabilmiş olsaydınız mütiş olurdu. neyse bir dahaki ziyafette o ana odaklanırsınız.
resimleri kaynak göstererek bloguma koydum, bilginize..
Yorum Gönder