RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Elmalı Kurabiye 2




Elmalı tatlı yapmıştım onu resimleyemedim ondan iç malzeme artmıştı bende elmalı kurabiye yaptım.tarifi daha doğrusu malzemesi çok basit unutmadan yazayım.


Malzemeler:1 paket yumuşamış margarin,1 yumurta,1 kahve fincanı pudra şekeri(içine),3.5 bardak un,yarım kabartma tozu,1 vanilya.İç malzeme de elimde daha önceden kalan elma ceviz tarçın karışımı)

Hazırlanışı:Malum iç malzeme şekerle pişiriliyor.Yani elma rendelenip şekerle pişiriliyor bende daha önceden kaldığı için ölçü veremiyeceğim.Ceviz içi ve tarçın ekleniyor.Daha sonra malzeme yumuşak margarin ve yumurta pudra şekeriyle karıştırılıp diğer malzemeler eklenip yoğruluyor.Sonra iç malzeme bardakla kestiğim ve merdaneyle açtığım hamurun içine konup şekil verilerek(çatalla veya sade)kapatılıyor.Sonra 180 derecede üstü beyaz kalacak şekilde pişirilip soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpiliyor.(kendimize yaptığım için pudra şekerini yedikçe serpiyorum.Bu yüzden servis etmedim hepsine pudra şekerini serpmedim yani.)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 yorum:

Eylem dedi ki...

bende yaptım.yakında yayınlarım.ellerine saglık.muhteşem gözküyor.

Adsız dedi ki...

kızım görüntüsünü çok beğendi :)) şimdi bende yapıcam. yorumlarını bildiririm meleğimin..

Şenay dedi ki...

Afiyet olsun kızlar.:)

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails