RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Islak Çikolatalı Kek


Servis yaparken fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.Tepside kalanı çekebildim sadece.Tadı çok güzeldi.

MALZEMELER:

-4 yumurta

-1buçuk bardak şeker

-1,5 bardak süt

-1,5 bardak sıvı yağ

-1 bardak ceviz içi

-1paket vanilya

-1 paket k.tozu

-4 kaşık kakao

-un
-Çikolata hazır sos, üstünde yazan miktarda süt

YAPILIŞI:Şeker,kakao,süt ve yağı iyice çırpıyoruz karışımdan bir bardak ayırıyoruz,kalanına diğer malzemeleri de ekleyip kek hamuru yapıyoruz,yağlanmış tepsiye döküp 180 derecede pişiyoruz sonra ayırdığımız 1 bardak karışımı kek sıcakken üzerine döküp kapattığımız fırında 5 dak bekletiyoruz .Servis yaparken de hindistan cevizi döküyoruz üzerine.Ben ayrıca içine çikolata damlacığı ekledim.Üstündeki sosu az buldum ayrıca da çikolata sos döktüm üstüne.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ÇETİNTAŞ Midi Fırın

                  Eski mini fırınım kapağı iyi kapanmaz oldu.ben de yenisini aldım ama baya mini fırın baktım bunu alabilmek için.En sonunda istediğim gibi buldum.Çok memnun kaldım tavsiye ederim.eski mini fırınım Termikel'di.O da güzeldi yanlız onun altındada teller var yani gözüküyor silinebilir değildi.Bu fırın daha büyük midi yani ve de silinebilir olmasını çok beğendim.Çok ta çabuk pişiriyor.Çok güzel.Aradığıma da değdi.Hem de spotçudan aldım.Merak edenler için fiyatı 130 TL...Lüxele baktım onun altı silineblir değil telleri gözüküyor.Yuvarlak tepssi var ama.Benim fırınımın bir tek yuvarlak tepsisi yok.Dikdörtgen çift tepsili.Ama normallerden büyük dediğim gibi.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails