RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Tatilden döndük...

 
                                                              Kemer'den tatil kareleri...
Bu sene kpssye girmeye karar verdim.Bu yüzden de dersaneye yazıldım.Çocuğu da kreşe yazdırdık.Hayırlısı bakalım.Bundan dolayı da bu sene bloğuma pek bakamayabilirim.Herkese sevgilerimle görüşmek üzere.:)
Antakya Parkı

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 yorum:

Mutfakpenceresicom. dedi ki...

Merhaba ne güzel resim kareleri yakalmışsız,emeğinize ellerinize sağlık.Güneşi denizi görünce içim ısındı.Sevgiler.Mutfak penceresi.com

Şenay dedi ki...

Teşekkürler canım.Evet yazın denizin güneşin tadı başka.Kışın bile içini ısıtıyor insanın.:)

fatosun mutfagından... dedi ki...

canımm yorumların için teşekkür ederim hemşerim:)) hayatım şumrayı kavurmayız biz annem bana çekilmişni göndermişti ben onu kullanıyroumm..bizim yemeklerimiz bir başkadır:))

fatosun mutfagından... dedi ki...

canım çok önceden bi kodunu yapıştırmıştım sayfama sanırım ondan oluyo:))kaldırdım şimdi sorun yok..reklamla filan işim olmaz:))öptümm

Sevil Şahin dedi ki...

şenaycım hırsızlardan bıktım tatlım o nedenle sağ tuş kilidiid var ben sana buraya yazıyorum tatlım
şimdiden afiyet olsun

Ahududulu ve Çilek Soslu cheescake
MALZEME
Taban için:
1 pkt petitbeur bisküvi
1,5 yemek kaşığı yumuşak margarin
Kreması için:
1pkt labne peyniri
1pkt krema (mümkünse tikveşli)
3yemek kaşığı yoğurt
1çay bardağı şeker
1çay bardağı un
2 ad yumurta
Üzeri için:
Dr oetker ahududu ve çilekli sos

YAPILIŞI
Taban için:

Bisküviler blenderdan geçirilir ve 80 gr margarinle iyice yoğrulur. 22 cm lik kelepçeli kalıp hafifçe yağlanır ve bisküviler kalıbın tabanına elle bastırılarak düzeltilir. Ve buzdolabında krema malzemeleri hazırlanan kadar bekletilir.

Krema için:

un ve yumurtalar hariç tüm malzeme iyice karıştırılır. en son un ve yumurtalar tek tek ilave edilir. Buzdolabındaki kalıbımızın içine dökülerek 150-175 derece arası önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45dk pişirilir. (Pişip pişmediğini kenarına bir kürdan batırarak anlayabilirsiniz.) Piştikten sonra oda sıcaklığına gelmesi beklenir.

Üzeri için:
Dr.Oetker sos üzerindeki tarife göre hazırlanır. Oda sıcaklığına getirilir ve kekimizin üzerine dökülerek en az 6 saat dolapta bekletilir. Dilimler halinde servis yapılır.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

canım tanıştığıma memnun oldum :)
tatiliniz çok güzel geçmiş:)
blok her şey mükemmel:)
bana da beklerim:)

pembe kekik dedi ki...

Hatay yemeklerine bayılırım. Umarım ara sıra blogunu güncellemeye fırsatın olur. Sevgiler.

Şenay dedi ki...

Fotoğraf makinem bozuldu cep telefonuyla da fotoğraf istediğim kalitede olmuyor.Prof.bir makne almayı istiyorum ayrıca 2 senedir kpss çalıuşşmaya çalıştım oda olmadı.Yöresel farklı bişey yapmıyorum.Tatlı pasta yapıyorum ama makine alınca tekrar güncellemeye çalışacağım bloğumu;)

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails