RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Hatay'ın Vazgeçilmez Lezzet İkilisi...

         Bu muhteşem lezzetleri mutlaka ya evde denemelisiniz veya Antakya'ya yolunuz düşerse orda tadmalısınız.Tepsi(sini) kebabı ve çiğ köfte.İkisinin de tarifini daha önce vermiştim.Ana yemeklerde bulabilirsiniz.Yanlız burda tepsi kebabının püf noktalarına değineceğim ben.


  • Kıyma eti koyun ve dana karışımı olursa çok güzel olur.Yağsız olmamalı yoksa kuru olur.Biraz yağlı olmalı kıyma.

  • İki kere çekilmiş olursa tepsiye basıldığında birkaç parçaya ayrılmaz benimki biraz ayrıldı.

  • Etin içine incecik(bizim orda kasaplar kıyar çok güzel olur,ben robotta yaptım ama soğan sarımsak maydanozu robotta kıydım çok sulanıyor makbul olanı tahtada incecik kıymak

  • .Eti iyice yoğurursak da etler parçalanmaz tepside.

  • Baharatını,az salçasını (ekmek içi asla konmaz)soğan maydanoz,biber,sarımsak içine kıyılıp basıldıktan sonra biraz böyle fırına verilip et sulanarak ortaya çeker.

  • Patatesleri az beyaz kalacak şekilde 1 büyük boy mesela veya 2 tane kızartıp etin üstüne koyunca(ama çok kızartmadan pişecek çünki daha)hem lezzetli hemde lokum gibi olur patatesleri.Yoksa çiğden koyunca biraz kuru oluyor bazen.

  • Bu aşamada salçalı suyu ve birkaç domatesle bütün biberler atılıp fırında pişirilir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 yorum:

humeyra dedi ki...

Çok güzel bir kebaptır, tadan bilir :)
Sini kebabını sık yaparız, özellikle ramazanlarda hem kolay hem lezzetli diye tercih ediyoruz. İşin ilginci bu akşam da sini kebabı yapacaktım :) Ellerinize sağlık

KEYFESEYRAN dedi ki...

Eline sağlık Şenaycım çok severim basitliği ile kurtarıcı yemeğimdir.Sevgiler

Unknown dedi ki...

Tepsi kebabını bu sene yerinde Hatayda dostların elinden yedik ..
sevilmeyecek tad değil ..
aslında bir keere kendimde yapmıştım çok önceleri hem basit hemde lezzetli ..
Çiğ köftee söze ne hacet herkesçe bilinen enfes lezzet..
ellerinize sağlık..

Şenay dedi ki...

evet kızlar hem basit hem harikadır.Valla yemekteyize katılsaydım bile bunu yapardım kesin.Hem süper lezzetli hem kuşbaşı eti gibi pişmedi kuru oldu,sert oldu derdi yok.:)
ben çiğ köfte yazmışım ama aslında patatesli çiğ köfte bu yanlış anlaşılmasın.Ben çiğ etli korktuğum için genelde patatesli yaparım ama kayınvalidemler köyde etli yaparlar.

Unknown dedi ki...

anlaşılan antakyalısınız yani hemşeriyiz:))
sini kebabı ve patatesli köfte gerçekten ayrılamaz ikilidir. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.

Unknown dedi ki...

karaksı köyünden o kadar çok tanıdığım varki:))
hocalarım , arkadaşlarım , komşu gelini ....
daha çooook :)
karaksılıları severim iyi insanlardır.
tanıştığıma memnun oldum.

Unknown dedi ki...

cok super lezzetler ben kayseriliyim ama hatay mutfagini cok begeniyorum ve cigu kez yapiyorum..

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

ayy bittim bunların lezzetini tadanlar bilir:).patatesli köfteyi özlemişim hemen yapıyım bari.ellerinize sağlık çok güzel olmuş.bu arada bende hataylıyım hemşerim:).

Adsız dedi ki...

Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

Unknown dedi ki...

çok güzell ya gece gece canım çekti..http://hatayblog.blogspot.com.tr/

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails