RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Islak Çikolatalı Kek


Servis yaparken fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.Tepside kalanı çekebildim sadece.Tadı çok güzeldi.

MALZEMELER:

-4 yumurta

-1buçuk bardak şeker

-1,5 bardak süt

-1,5 bardak sıvı yağ

-1 bardak ceviz içi

-1paket vanilya

-1 paket k.tozu

-4 kaşık kakao

-un
-Çikolata hazır sos, üstünde yazan miktarda süt

YAPILIŞI:Şeker,kakao,süt ve yağı iyice çırpıyoruz karışımdan bir bardak ayırıyoruz,kalanına diğer malzemeleri de ekleyip kek hamuru yapıyoruz,yağlanmış tepsiye döküp 180 derecede pişiyoruz sonra ayırdığımız 1 bardak karışımı kek sıcakken üzerine döküp kapattığımız fırında 5 dak bekletiyoruz .Servis yaparken de hindistan cevizi döküyoruz üzerine.Ben ayrıca içine çikolata damlacığı ekledim.Üstündeki sosu az buldum ayrıca da çikolata sos döktüm üstüne.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık hemşerim:))

Unknown dedi ki...

Islak kek çok lezzetli olur bilirim ..
ellerinize sağlık..

Şenay dedi ki...

Teşekkürler kızlar...

humeyra dedi ki...

O ne güzel görünüyor öyle be!
"Be" bir şaşkınlık tepkisidir, resmi görünce öyle hoşuma gitti, gerçekten ıslak bir kek ki ben de böyle severim, aklımdan geçen ilk cümle "o ne güzel görünüyor öyle be" idi :)

Şenay dedi ki...

Ay tabiki söylemene bile gerek yok bee güzelim!!Aslında dilim halini çekip koymak isterdim bizim makine ekranı kırılmış böyle bulanık gibi çıkarmaya başladı hiç çekmek istemiyor onunla artık resim.Eşim gösterecek olmazsa başkasını alacağız neyseki.:)

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails