RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Muzlu Rulo Pasta

Pandispanya tarifini Lezzet Durağı'ndan aldım.Çok güzel bir pandispanya oldu.Bunu daha sonraki pandispanya yapımlarımda da kullanabilirim.Gerçekten de denildiği gibi puf puf güzel bir pandispanya oldu.Yanlız ben sararken sıkı sarılı beklettim sanırım.Tekremayla sarıp kapatınca kırıldı.Bir daha daha dikkatli olurum.Gevşek sarıp bekletmek gerekiyormuş böyle ruloları fırndan çıkınca..

Malzemeler:

Pandispanyası İçin:



4 Adet Yumurta



4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker


3 Türk Kahvesi Fincanı Un


1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt


2 Yemek Kaşığı Kakao(ben kullanmadım)


2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ


3 Yemek Kaşığı Kaynar Su


1 Paket Kabartma Tozu


1 Paket Vanilya

Kreması İçin:1 paket kremole,üzerindeki yazan miktarda süt 

Üstüne:1 paket krem şanti,1 bardak süt ,hindistancevizi
 
Arasına:1 muz kullandım.

Hazırlanışı:Yapılışı:







Yumurta aklarını ve 2 kahve fincanı toz şekeri krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.


Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan 2 kahve fincanı toz şekeri ,kaynar su , sıvıyağı ve yoğurdu çırpın.


Toz malzemeleri birlikte eleyin karışımın içine ilave ederek elde spatula ile yavaş yavaş çırparak hamura toz malzemeleri yedirin


Yağlı kağıt serdiğimiz normal boyuttaki fırın tepsimize hamuru dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dk. pişirin.
 
Arasına sütle kremoleyi çırpın.Fırından çıkarır çıkarmaz tepsi boyutundaki başka bir yağlı kağıdı hafif elinizle nemlendirin ve pandsipanyamızın üzerine serip rulo halinde sıkmadan sarın 5 dk kadar beklediğinde ruloyu yavaşça açın içine hazırladığımız kremamızı sürün ve 2 adet bütün muzu enine koyayarak tekrar rulo halinde sarın.
Sardıktan sonra üzerine tarife göre hazırlanmış krem şantiyi(1 bardak sütle krem şantiyi çırpıp buzdolabında bekleyen ) sürün çatalla şekilendirin ve üzerini hindistan cevizi ile süsleyin..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails