RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Köyden Gelen Lezzetli Şeyler...

Hatay'ın meşhur içli köftesi(oruk)


Kekik(zahter).  Salatası yapılır.Daha önce zahter salatasının  tarifini vermiştim .


Yassı kadayıf(ağızlı)Yassı kadayıf çarşıdan alınır.İçine şekerle karıştırılmış ağız(lora benzer) konur.Üstüne de şerbeti dökülür.Bazı yerlerde kızartılarak yapılır.Fakat Hatay'da genellikle kızartılmadan şerbetlenip yenir.  Fakat  kadayıfı evde yapmak isteyenler için nette cahidenin elleri sitesinde bulabilirsiniz.

Sakız Murçu(çitlembik ağacının taze sürgünleri ile yapılır.Çok lezzetlidir.Üzerine yumurta kırılır.

Hazırlanışı:
Sürgünler doğranır ve haşlanır. Kavrulmuş soğanla birlikte suyu sıkılan sakız murçu birlikte pişirilir. Üzerine yumurta kırıp tuz ve karabiberle tatlandırılır.

Kömeç ;değişik otların toplanıp doğranıp soğanla biberle ve biber salçasıyla kavrulmasıyla yapılır.ÜZerinede limon sıkınca mmmm bayılırım.

Mücver(öcce denir bizim orda)Taze soğan taze sarımsak(veya kurusu)bol maydanoz yumurta ve unla yapılır.Kızartılır.


Tereyağı(Süt kaymağı alınarak yapılır.Ben normalde tereyağını yemeklerde sevmem ama bunu ballı tereyağlı ekmek şeklinde yemeye bayılıyorum.Ah diyet olmazsa...

Kayınvalidemin elerine sağlık yapmış,toplamış göndermiş...:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

LEZİZCE dedi ki...

Ay canım varya içim acıdı bunları görünce buram buram memleketim koktu burnuma 3 yıldır gidemiyorum ama bu yaz allahtan bir manilik çıkmazsa mutlaka gideceğim.Özellikle nefis dönerini yemek için nedense hatayda yapılan dönerin ve kebabın lezzeti bambaşka vu saatte iştahım açıldı valla olsa şimdi asla hayır demezdim.

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails