RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun...



Bu hafta memlekete Hatay'ıma Kurban tatiline gidiyorum.Herkese hayırlı bayramlar.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mantı Makarna


Malum çocukların en sevdiği şeylerden biride makarna.Eti köfteyi balığı pek yemek istemiyor.Eşim de bugün mantı makarna almış bende iyi fikir dedim ve kıyma soğan tuz karabiber ve pul biber eklediğim kıymayı makarnlaarın içini doldurdum.Bu makarnanın bu işe yaradığını arkadaşımda görmüştüm mantı yapmaya üşenenler için güzel bir fikir.:)Eti ağzına kadar doldurdum fakat kaynayınca etleri küçüldü.Soğanı da biraz iri doğramışım birazı arttı soğanın bişi olmaz makarnayla birlikte pişsin dedim.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Üzüm Reçeli


Geçenlerde komşuya kahvaltıya çıkmıştım.Üzüm reçeli hoşuma gitti. Tanelenmiş çekirdeksiz üzüm aldım bende yani salkımından kopmuş.1 kilo filandı birazını yemişti eşim bilmiyorum ne kadar olduğunu ölçü veremiyeceğim göz ayarı oldu ve tam oldu harikaydı yani.Yıkayıp tencereye koydum içine 1 bardak su ve göz ayarı şeker koydum.Önce harlı ateşte sonra da kısıkta yarım saat filan pişirdim.Altını kapatıp sıcakken kavanoza döktüm.Yukardaki gibi 850 gr.lık bir kavanoz oldu işte.Yanlız pişerken köpüğünü aldığım halde üzerinde az vardı o da kasede görünüyor(resimde az) başka köpük kalmadı kavanozda yani.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Karnıyarık




Geçen akşam memleketten babam geldi İstanbul'a.Bende ona güzel yemekler yapmaya çalıştım.İlk gece kaldığında balık yaptık gene burda taze balık bizim memlekete göre daha çok oluyor.
Bu akşam da karnıyarık yaptım harika oldu.Turşumu da beğendi ayrıca babam.Onu da resimlerim ayrıca bir minik kavanoz bitirdik bile.Buzluğa attığım minik(memleketten getirip kızartıp buzluğa attığım)alaca soyulup kızarmış patlıcanları borcama dizip karnını yardım.Başka bir tencerede bir miktar 250 gr.filan kıymayı önce az suda haşlayıp sonra suyu bitince kavurup içine soğan doğrayıp ekleyerek sıvıyağ da tabi ekleyip kavurdum:tuzunu karabiber ve pul biberi ekledim.En son maydanozu ekleyip altını kapattım kıymanın.Sonra karnı yarılmış patlıcanların içini doldurdum.Üstüne domates biberle süsleyip salçalı su dökerek fırına verdim.Domates ve biberler solup pişene kadar fazla değil.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tereyağlı Un Kurabiyeleri



Geçen hafta daha doğrusu 29 Ekimde eltimler taşındı;bende eli boş gitmeyeyim dedim kurabiye götürdüm.Taşınırken kurabiyeler acıkanlara çok güzel atıştırmalık oldu tadı da harikaydı tavsiye ederim.Tarifini buradan yani Acemi Şef'ten aldım.

Yanlız ben buzdolabından 2 topak kayınvalidemin köyden gönderdiği tereyağını dediği gibi çıkartıp kaynattım iyice içindeki ayranı uçurmaya çalıştım.Sonra kalanı 1.5 bardak çıktı tam da.Ilıtıp dondu tekrar.1 ölçü de dediği gibi pudra şekeri koydum.Bunu mikserle çırptım.Az olduğu için blendrla da denedim çırpma işini.Sonra şekerle tereyağı krema gibi yumuşayınca ben aklımda 2.5 ölçü kalmış öyle koydum baktım un daha cıvık cıvık yanlışmı ölçü vermiş acaba dedim daha şimdi okuyorum ben yanlış hatırlamışım.(4.5 -5 ölçü olacak diyor.)Ben 2.5 ölçü koydum baktım daha cıvık un ekledikçe ekledim.Bu sefer de katı oldu azıcık fazla koymuşum unu.Bu sefer de az sıvıyağı ekleyeyim dedim.Denildiği gibi bayağı yoğruluyor.Ben ölçüsüz yaptığım için arada elimle kıvırıp dağılacakmı şekil alacakmı diye kurabiyeyi deniyordum.Ona göre ununu ayarladım.Kurabiyelere de nasıl olsa konabilir bişi olmaz dedim.Gerçekten de olmadı çok güzel oldu.Pastanedekileri aratmadı hatta bastırdı diyebilirim.Kıyır kıyır harika kurabiyeler oldu.Saklama kabına koyup üzerine pudra şekeri serptim. Mini fırın tepsisinden 2 tepsi oldu ama 2.tepsi tam dolmadı galiba .Çok güzeldi tavsiye ederim.Siz Acemi şefin tarifini iyice okuyun tekrar ölçüsüne dikkat edin.ben yanlış hatırladığım için (2.5.ölçü sanıp az bulunca tekrar un ekledim kendimce busefer de fazla gelince sıvıyağ ekledim.)Siz tarife uyun az bulursanız un ekleyebilirsiniz kafanıza göre ama dağılmayacak kadar hamurunuz.Bilmem anlatabildimmi:)

Eğer unu benim gibi az fazla kaçırırsanız sıvıyağ ekleyin bişi olmuyor.Eşime de ben kurabiye yaparken komşumun verdiği fındıkları kırdırıp köşelerine koydum kurabiyelerin.Hatta artan fındıklarıda 2. fırın tepsisinin yan taragına boş yerine koydum.Harika kavruldular kahverengi kabukları soyuldu fındıkların çıtır çıtır oldular.Kurabiyeyi yiyenler bile farkettiler fındığı da çıtır çıtır harika olmuş diye.:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails