RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Hayırlı Bayramlar


Hayatımızdan bir ramazan daha geçti.Allah daha nicelerini sağlıkla nasip etsin.Hayırlı Bayramlar...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

İftar Sofram


Nihayet bir iftar soframın resmini tam olmasa da çekebildim.:)Diğer iftarlarımda gerek son andaki hazırlık aşamaları gerekse misafirlerden utandığım için masalarımı çekememiştim.Bu seferki arkadalarım biliyordu yemek sitemin olduğunu sofram da hazırdı hemen çekiverdim.Ama sıcak yemekleri tencerelerde tam alamadım tencere görüntüleri var sadece o da bezelyeli patates yemeğimin fotosu yok.Menümde;pilav,bezelye(patatesi çoğunlukta ve iri etli),tavuk sote,salata,sarımsaklı domates soslu biber patlıcan kızartma,sarımsaklı biber közleme ve humus vardı.Ayrıca tulumba tatısı,dondurma ve meyve vardı...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Meyveli Parfe

Tarifim parfe ve halleyli pasta karışımı bişi.:)Netten parfe baktığımda Peri Sofrası

benim yaptığıma yakın yapmıştı.
Malzemeler:1 paket halley(5-6 tanesini kullandım),1 paket kremole,1 paket krem şanti,3 bardak süt,biraz ceviz içi,damla çikolata,meyve parçaları(ben 2-3 kuru kayısı,yarım sert şeftali,2 tane kırmızı mürdüm eriği kullandım),10 tane falan pötübör bisküvi,yarım paket çükolata sos ve onun için de 1 bardak süt(evde yoktu koymadım)
Hazırlanışı:Önce 2 bardak sütü dern çukur bir kaba döküp kremole krem şanti poşetlerini içine döktüm.Mikserle çırptım.Kıvamına göre yarım veya bir bardak daha süt dökebilirsiniz.Yani toplam 3 bardaktan fazla konmuyor zaten cıvık olur.İçine gelişi güzel halley ve bisküvi kırdım.Damla çikolata ve ceviz içi kırdım.Meyve parçalarından kesip koydum.Evdeki plastik donduma kesesine buzdolabı poşeti kesip içine döktüm.Düzeltip kapağını kapattım.Buzluğa attım.Çıkarttıktan sonra yarım paket çikolata sosu pişirip soğutup dökebilirsiniz.Misafirlerim çok beğendi hafif olmuştu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Domates konserve

10 kilo falan domates aldım.Onları yıkayıp tencerede kaynar sudan bütün atıp biraz beklettim.Ocağın altı yanarken domateslerin kabukları hafif yumuşayınca çıkarıp hepsini kaynar tencereye atıp bekletip çıkarttım.Bu şekilde domatesin kabuğu çabuk soyuluyor.Oktay Usta'dan öğrenmiştim.Sonra sıvıyağı tencereye koydum.Biberini kavurdum.Soyulup doğranmış domatesleri menemen gibi pişirdim.Suyunnu tam çektirmedim hepsini yemeklerde suyuda lazım oluyor diye.

Başka tencerede konserve yapacağım kavanoz ve kapaklarınıda kaynattım.Kısık ateşteki domatesi bezle tuttuğum kavanozlara kepçeyle döküp ağzını sıkıca kapatıp(kapaklar da kaynar suda bekliyor)kavanozu ters çevirdim.Tencereye 2 tane kavanoz sığıyor birini alınca diğer kavanozu sıcak suya atıyoum ki diğerini doldurana kadar o boş kavanoz da kaynasın.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Yalancı Profiterol

Tarifi diyalog yemekleri'nden aldım.Çok güzel oldu.Yaşamın Kıyısından da bu tarifi güzel anlatmış ve değişik süslemiş.Tadı harika oluyor özelikle de bir gün bekletilirse.Veya ilk yendiğinde kıtır sevenler için öyle de güzel.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sütlaç


Malzemeler:1 bardak kırık pirinç,3 bardak su,1 bardak şeker,700 ml.süt,1-1.5 kaşık(ben göz ayarı koydum)pirinç unu,vanilya ve limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı:Kırık pirinci 3 bardak suyla suyu azalana kadar kısık atete haşladım.Sonra sütünü ekleyip pişirdim pişmeye az kala şekerini de ekledim.Biraz pirinç ununu suyla inceltip vanilya ilave ederek pişirdim.Limon kabuğu ekleyip kaselere boşalttım.Çok güzel oldu şekeri normaldi bize göre iyiydi yani.Ne fazla ne eksik.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

İftarda Karnıyarık Yemeği

Geçenlerde iftara karnıyarık yapmıştım.Tarifi genelde bilinir.Memleketten getirdiğim minik dolmalık patlıcanları alacalı soyup kızarttıktan sonra karnını yarıp daha önceden kavurduğum soğanlı kıymalı karışımı içine yerleştirip üzerine domates ve biberle süsleyip salçalı suyla fırına verdim.Ama bu sefer yaparsam kıymalı harca domates de katıp kavuracam.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Yaz Meyveleri

Köyde incirin tadı başka güzel oluyor İstanbulda böyle değil.Burda hamken toplandığı için böyle olgun ve güzellerini bulmak zor oluyor.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Arkadaşta Beş Çayı ve Domates Köftesi


Memlekete arkadaşıma gittiğimizde 5 çayına hemen domatesli köfte yapıverdi.Canım Türkanım eline sağlık hala tadı damağımda kaldı.Bu akşam iftara kısı yapacaktım domatesli köfte mi yapsam ne?Gerçi nar ekşisi kalmadı doğru neyse başka sefere...:(


Zeynep canım tarifi geç te olsa yayınlıyorum özür dilerim unutmuşum tarifini istemiştin.Gerçi tam gr.olarak tarif veremem kısır türü yemeklerde malum göz ayarı olur.


Bir miktar ince köftelik bulgur siniye konur.Üstüne kabukları soyulmuş 4-5 domates bulguru ıslatacak kadar az az konmaya başlanır.Biraz biber salçası az kimyon yarım baş soğan ince ince kıyılıp eklenir.Domates kısırı yoğuracak kadar katılmalı fazla konulup cıvık cıvık olmamalıdır.(sadece domatesle su eklenmez)Ayarlı konulup bir zaman yoğrulur tuzu azsa tuz katılır.Yanında asma yaprağı içine nar ekşisi konmuş zeytinyağına banıp ayranla çok güzel iştahla yenir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Evlilik Yıldönümünde...

Bu sene 7.evlilik yıldönümümüzü kutladık daha nice 7 yıllara sağlık, mutluluk ve huzurla geçirmemiz dileğiyle inşallah.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails