Güzelburç'ta Yemek...
Gönderen
Şenay
|
Etiketler:
Memleketten kesitler
Arsuzdan dönerken Güzelburca uğradık.Hataylılar bilir burası ve Kuzeytepede yemekleri mezeleri çok güzel oluyor.
Künefe (Hatay'ımızın meşhur tatlısı)
Künefe tepsisi künefenin alt kısmı piştikten sonra genelde erkekler güçlü oldukları için tepsideki künefeyi havaya atıp ters çevirirler.Ama tam zamanında havada yakalayamadım künefeyi ben.:)
1 kg (taze) tel kadayıf
400 gr tereyağ
750gr tuzsuz peynir (künefe peyniri olsa iyi olur, olmazsa dil peyniri)
Şurubu için:
750 gr şeker,üstünü geçecek kadar su limon suyu
Hazırlanışı:Kadayıflarımız elle parçalanır. Künefe kadayıfımız
Şurubun hazırlanışı
750 gr şekerin üzerini tamamen kapatacak şekilde su döküyoruz. Bunu eriyinceye kadar ateşin üzerinde kaynatıyoruz. Daha sonra içine birkaç damla limon suyu damlatıyoruz. Şıra halindeki şurubumuzu soğumaya bırakıyoruz. Önemli olan sıcak künefemizin üzerine soğuk şıranın dökülmesidir.Eğer ikisi de sıcak olursa künefemiz istenilen kıtırlıkta olmaz hamurlaşır. Üzerine soğuk şıra döktüğümüz künefemizi bekletmeden sıcağı sıcağına yememiz gerekir.
Tatil bittii,İstanbula döndük...
Gönderen
Şenay
|
Tatil çok güzeldi Hatayımı çok seviyorum zati.İstanbulun taşı toprağı altın diyorlar ama ben hala bir altın bulamadım burda ;) Pek sevmiyorum buraları ben bana göre değil.Ne de olsa bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş ya benimki de o hesap işte.:)Doğduğun yermi doyduğun yer mi derler ya doyduğumuz yere döndük bizde şimdilik.Ama birkaç seneye kadar tayin isteyecek eşim inşallah.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)