RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Üzüm Reçeli


Geçenlerde komşuya kahvaltıya çıkmıştım.Üzüm reçeli hoşuma gitti. Tanelenmiş çekirdeksiz üzüm aldım bende yani salkımından kopmuş.1 kilo filandı birazını yemişti eşim bilmiyorum ne kadar olduğunu ölçü veremiyeceğim göz ayarı oldu ve tam oldu harikaydı yani.Yıkayıp tencereye koydum içine 1 bardak su ve göz ayarı şeker koydum.Önce harlı ateşte sonra da kısıkta yarım saat filan pişirdim.Altını kapatıp sıcakken kavanoza döktüm.Yukardaki gibi 850 gr.lık bir kavanoz oldu işte.Yanlız pişerken köpüğünü aldığım halde üzerinde az vardı o da kasede görünüyor(resimde az) başka köpük kalmadı kavanozda yani.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails