RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Karnıyarık




Geçen akşam memleketten babam geldi İstanbul'a.Bende ona güzel yemekler yapmaya çalıştım.İlk gece kaldığında balık yaptık gene burda taze balık bizim memlekete göre daha çok oluyor.
Bu akşam da karnıyarık yaptım harika oldu.Turşumu da beğendi ayrıca babam.Onu da resimlerim ayrıca bir minik kavanoz bitirdik bile.Buzluğa attığım minik(memleketten getirip kızartıp buzluğa attığım)alaca soyulup kızarmış patlıcanları borcama dizip karnını yardım.Başka bir tencerede bir miktar 250 gr.filan kıymayı önce az suda haşlayıp sonra suyu bitince kavurup içine soğan doğrayıp ekleyerek sıvıyağ da tabi ekleyip kavurdum:tuzunu karabiber ve pul biberi ekledim.En son maydanozu ekleyip altını kapattım kıymanın.Sonra karnı yarılmış patlıcanların içini doldurdum.Üstüne domates biberle süsleyip salçalı su dökerek fırına verdim.Domates ve biberler solup pişene kadar fazla değil.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 yorum:

özcan dedi ki...

Elleriniz dert görmesin.
Almanyada ikamet eden Antakyali üniversitede ögretim üyesiyim ve sizin yemek tariflerinizi,Alman ve italyan dostlarima Tercüme ediyorum. Dankeschön.Sosyal Pedegog esimle birlikte Tesekürlerimizi iletiyoruz güzel yurdumun insanlarina buradan selamlar.

Şenay dedi ki...

Bitte schön:))Almanyadan da takipçim olması çok gururlandırdı beni doğrusu:))Kpss'ye çalışmaya çalıştığım i,çin bloğumu baya ihmal ettim(öğretmenlik için)Ama onu da tam yapamadım malesef.Burda artık üniversite mezunu olmak pek işe yaramıyor ,kpssden de 90 almak lazım.:((Biyoloji mezunlarına atama çok az çünki.Ben de kendime başka bir iş bakıcam artık evde çok sıkılıyorum.Yeni bir makine alabilirsem(makinem bozuldu)canon veya nikon istiyorum ama onlar da çok pahalı.Neyse inşallah devam ediceğim bloğuma yazmaya beni teşvik ettiniz.Tanıştığıma memnun oldum.:)

Şenay dedi ki...

Sizinle facebooktan da tanışmak isterdiim doğrusu.:)

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails