RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Kabak Oturtma

Malzemeler:2 büyük kabak,1 orta boy soğan,3-4 diş sarımsak,bir yemekik kuşbaşı et,(acı severseniz içine 1-2 küçük süs biberi,yeşil veya kırmızı biber,salça,tuz,nane,haşlanmış nohut,az nar ekşisi.

Hazırlanışı:Kuşbaşı eti düdüklüde 45 dak.haşladım.Sonra normal tencereye aktarıp sıvıyağ ekleyip soğan,biber ve en son sarımsakla çevirdim.Kabağıda ekleyip biraz kavurdum.(Kabak iri olduğu için 4e dilip doğradım.)Salçayıda ekleyip şöyle bir çevirdikten sonra sıcak suyunu ekledim.Saçası azsa az daha katabilirsiniz.Haşlanmış nohut ekledim.(buzluğumda sürekli var)Biraz daha pişirip nar ekşisi ekledim.İçine buzluktan gene 1-2 minik süs biberi ekledim.Görüntü güzel oluyor yemekte acı seven eşim yiyor ama sapını koparmadığım için suyuna acısı geçmiyor.Merak etmeyin.Üzerine nane ekleyip altını kapatın.Karabiber de ekebilirsiniz.
Yanında da pilav iyi gider.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails