RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

İmam Bayıldı


Malzemeler:4 patlıcan,5,6 domates,3-4 diş sarımsak,1 soğan,az salça,zeytinyağı,sıvıyağ
Hazırlanışı:Patlıcanlar uzunsa önce uzunlamasına sonrada enine 3e filan bölünür.Sıvıyağda kızartılır.Ayrı bir yerde 1-2 baş soğan,1 biber,az zeytinyağında(patlıcanlarda kızarmış olduğu için sadece soğan ve biberler kavrulacak kadar zeytinyağı konmalı ağır olmaması için),sonra sırasıyla sarımsak ve domatesler kavrulur.Domatesi az geldiyse az salça eklenir.Menemen gibi pişerken domatesin suyu bitmeden patlıcanlar eklenir onunlada az pişip servis edilir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Adsız dedi ki...

OFF CANIM ÇEKTİ BEE...AKŞAM YAPACAM.DİLEK..

Şenay dedi ki...

Dilekçim selam benim çocukluk arkadaşım.Yapta ye afiyet bal şeker olsun sana yaramasın ama:)Her ne kadar sen halimden memnunum desen de:P

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails