RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Meyveli Parfe

Tarifim parfe ve halleyli pasta karışımı bişi.:)Netten parfe baktığımda Peri Sofrası

benim yaptığıma yakın yapmıştı.
Malzemeler:1 paket halley(5-6 tanesini kullandım),1 paket kremole,1 paket krem şanti,3 bardak süt,biraz ceviz içi,damla çikolata,meyve parçaları(ben 2-3 kuru kayısı,yarım sert şeftali,2 tane kırmızı mürdüm eriği kullandım),10 tane falan pötübör bisküvi,yarım paket çükolata sos ve onun için de 1 bardak süt(evde yoktu koymadım)
Hazırlanışı:Önce 2 bardak sütü dern çukur bir kaba döküp kremole krem şanti poşetlerini içine döktüm.Mikserle çırptım.Kıvamına göre yarım veya bir bardak daha süt dökebilirsiniz.Yani toplam 3 bardaktan fazla konmuyor zaten cıvık olur.İçine gelişi güzel halley ve bisküvi kırdım.Damla çikolata ve ceviz içi kırdım.Meyve parçalarından kesip koydum.Evdeki plastik donduma kesesine buzdolabı poşeti kesip içine döktüm.Düzeltip kapağını kapattım.Buzluğa attım.Çıkarttıktan sonra yarım paket çikolata sosu pişirip soğutup dökebilirsiniz.Misafirlerim çok beğendi hafif olmuştu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails