RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Sütlaç


Malzemeler:1 bardak kırık pirinç,3 bardak su,1 bardak şeker,700 ml.süt,1-1.5 kaşık(ben göz ayarı koydum)pirinç unu,vanilya ve limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı:Kırık pirinci 3 bardak suyla suyu azalana kadar kısık atete haşladım.Sonra sütünü ekleyip pişirdim pişmeye az kala şekerini de ekledim.Biraz pirinç ununu suyla inceltip vanilya ilave ederek pişirdim.Limon kabuğu ekleyip kaselere boşalttım.Çok güzel oldu şekeri normaldi bize göre iyiydi yani.Ne fazla ne eksik.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails