RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Domates konserve

10 kilo falan domates aldım.Onları yıkayıp tencerede kaynar sudan bütün atıp biraz beklettim.Ocağın altı yanarken domateslerin kabukları hafif yumuşayınca çıkarıp hepsini kaynar tencereye atıp bekletip çıkarttım.Bu şekilde domatesin kabuğu çabuk soyuluyor.Oktay Usta'dan öğrenmiştim.Sonra sıvıyağı tencereye koydum.Biberini kavurdum.Soyulup doğranmış domatesleri menemen gibi pişirdim.Suyunnu tam çektirmedim hepsini yemeklerde suyuda lazım oluyor diye.

Başka tencerede konserve yapacağım kavanoz ve kapaklarınıda kaynattım.Kısık ateşteki domatesi bezle tuttuğum kavanozlara kepçeyle döküp ağzını sıkıca kapatıp(kapaklar da kaynar suda bekliyor)kavanozu ters çevirdim.Tencereye 2 tane kavanoz sığıyor birini alınca diğer kavanozu sıcak suya atıyoum ki diğerini doldurana kadar o boş kavanoz da kaynasın.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

yapraksarma dedi ki...

Canım çok güzel yorumların için ne kadar teşekkür etsem azdır.Yeni bir arkadaş kazandığım için çok sevindim..Sana dönmek için geç kaldığım içinde özür dilerim.Bende Hatay mutfağını Antebe çok yakın buluyorum.Canım bende sık sık sayfanı ziyaret ederim inş..

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails