RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Arkadaşta Beş Çayı ve Domates Köftesi


Memlekete arkadaşıma gittiğimizde 5 çayına hemen domatesli köfte yapıverdi.Canım Türkanım eline sağlık hala tadı damağımda kaldı.Bu akşam iftara kısı yapacaktım domatesli köfte mi yapsam ne?Gerçi nar ekşisi kalmadı doğru neyse başka sefere...:(


Zeynep canım tarifi geç te olsa yayınlıyorum özür dilerim unutmuşum tarifini istemiştin.Gerçi tam gr.olarak tarif veremem kısır türü yemeklerde malum göz ayarı olur.


Bir miktar ince köftelik bulgur siniye konur.Üstüne kabukları soyulmuş 4-5 domates bulguru ıslatacak kadar az az konmaya başlanır.Biraz biber salçası az kimyon yarım baş soğan ince ince kıyılıp eklenir.Domates kısırı yoğuracak kadar katılmalı fazla konulup cıvık cıvık olmamalıdır.(sadece domatesle su eklenmez)Ayarlı konulup bir zaman yoğrulur tuzu azsa tuz katılır.Yanında asma yaprağı içine nar ekşisi konmuş zeytinyağına banıp ayranla çok güzel iştahla yenir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 yorum:

"Zeynep" dedi ki...

Şenay hoşgeldin çok güzel tarifler eklemişsin. Domates köftesinin tarifini de eklersen belki bir ara yaparım çok güzel görünüyor. bir de bişey sorucam bu resimleri hangi programla yaptın ??

Şenay dedi ki...

Canım saol hoşbuldum.:)Domatesli köftenin tarifini verecem tamam.Şimdi misafir gitti mutfağı toparlamam lazım.Kısır gibi yanlız suyla değil domatesin kendi suyuyla yoğruluyor.Tarifini yazarım sonra.

Şenay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Şenay dedi ki...

Photo scape diye program indirdim resimleri onunla düzenledim canım.Bulamazsan googlede sana yardımcı olurum.

ZEYNEP dedi ki...

Teşekkürler Şenay ;) Ellerine sağlık yine çok güzel mamalar yapmışsın.

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails