RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Gökhnımın 3.Yaşgünü pastası ve Çay Sohbeti İkramlarım



Anzer balım 3.yaşını da doldurdu maşallah.Allah herkesin evladını içinde bizimkini de korusun.
Yaşpastam daha önceki tariflerim gibiydi.Ama bu sefer 5 yumurta kullandım.Malzemeyi ona göre arttırıyorum tabi.Arası her zamanki gibi muz,çikolata damlası ve cevizli.
Kreması da 1 paket kremole 2 paket krem şanti.Önce2 paket krem şantiyi 1 bardak sütle çırptım.Krema sıkacağımı doldurdum.Buzdolabına attım.Artan krem şantiye kremole döküp 2 bardak daha süt ekledim(üstünde 2.5 bardak yazıyor ben azalttım cıvık olmasın krema diye.Arasını ve üstünü sütle ıslattıktan sonra üstüne sıkma aparatı ile süsledim ve tabi çilekle.
Diğerleri de tabaktaki görüldüğü gibi peynirli karnıyarık böreği ve kısır.Kısırın tarifini daha önce verdim.Böreğin tarifini ise sonra veririm.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Unknown dedi ki...

saglıklı ve mutlu nice güzel yaşlar diliyorum gökhana.

Şenay dedi ki...

Teşekkür ederim canım hep birlikte inşallah.

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails