RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Un Kurabiyesi





Tarifi ab-ı hayattan aldım.Aynen yayınlıyorum.

Malzemeler: 100 gr margarin (oda sıcaklığında) 2–3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında) 2 yemek kaşığı sıvıyağ 4 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı nişasta Aldığı kadar un (ben 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un kullandım)

Hazırlanması:
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve margarine pudra şekeri ilave edip elinizle iyice birbirine yedirin. Sıvıyağı da ekleyip iyice karıştırın.
Nişastayı ve aldığı kadar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Bu aşamada isterseniz vanilya kullanabilirsiniz.
Hamuru streç filme sarıp 15–20 dakika buzdolabında bekletin.(ağzı kapalı bir kapta da bekletebilirsiniz).
Hamurdan küçük parçalar alıp elinizle yuvarlayıp, yağlı kâğıt serili tepsiye dizin ve isterseniz üzerlerine çatalla bastırın.
Ya da benim yaptığım gibi hamurun üzerine buzdolabı poşeti koyup merdane ile çok ince olmayacak şekilde açıp, kurabiye kalıpları ile istediğiniz şekilleri verip tepsiye dizin.
Kurabiye tepsilerini fırına yerleştirip 160 derecede üzerleri kızarmadan pişirin (yaklaşık 10–15 dakika). not:İçleri de iyice pişsin diye fırını önceden ısıtmadım.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails