RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Tencere kebabı


Malzemeler:200 g kuşbaı et,2 patlıcan,2 patates,3-4 domates,1 soğan,3-4 diş sarımsak,biber,salça ,tuz su,karabiber,nane.

Hazırlanışı:Önce patlıcanlar soyulup küp doğranıp suda bekletilir.Kuşbaşı etler az su konup önce suyunu çekene kadar kısık ateşte/bu esnada sirken konulur et yumuşasın diye)Suyunu çekince et biraz sıvıyağla kavrulur.Sırasıylasoğan biber patates patlıcan eklenip kavrulur.Sonra domates eklenir.Sonra domates azsa salça ilave edilip sıcak suyuyla birlikte önce harlı sonra kısık ateşte patatesler pişene kadar pişirilir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails