RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Sütlü İrmik Tatlısı



İrmik tatlısı.2 değişik versiyonuyla yapmıştım daha önce.
Tarifi Pembelinin Mutfağı Sevgili Arkadaşım Nazife'den.Ona da burdan sevgilerimi iletiyorum.:)Aynen yayınlıyorum.Ben üzerine çikolata sosu döküp fındıklı cevizli yaptım.
Malzemeler :
1 litre süt
9 çorba kaşığı şeker
9 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
Tarçın

Hazırlanışı:Orta boy tencereye sütü, şekeri ve irmiği koyup karıştırın. Orta hararetli ısıda arada karıştırarak muhallebi kıvamına gelip göz göz oluncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan vanilyayı ekleyip, suyla çalkalanmış borcama koyun. Oda ısısına geldiği zaman tarçın ve hindistan ceviziyle süsleyip, üzerini kapatarak buzdolabında soğuyunca servis yapın.
Afiyet bal şeker olsun.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails