RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Sevgililer Günü Pastası


Malzemeler:4 yumurta,3/4 bardak şeker,1 bardak un,kabartma tozu ve vanilya(pandispanyası çin bunlar)
Kreması için:2 paket krem şanti(2 çay bardağı sütle),1 paket kremole(2 bardak süt)

Arasına:Fındık kırığı,muz

Hazırlanışı:Pandispanyaya 4 yumurta,3/4 bardak şeker,1 bardak un,vanilya kabartma tozu kulandım. Krema olarak ta 2 paket krem şantiyi 2 çay bardağı sütle çıırptım.Birazını ayırdım süslemek içimn.Üstüne de bi paket kremole döküp süt ekleyerek karıştırdım.Arasına ve üstüne kelepçeli kalıbı kullanarak döktüm.Arasına fındık ve muzda koydum.pandispanyayı ıslattım tabi arasını ve üsttekinin altını da.Kelepçeli kalıbı çıkarmadım.Üstteki keki de koyup kremasını döküp dolaba attım.Sonra çıkarıp üstüne yazı yazdım kelepçeyi çıkarıdm.Krema arttı artanına da fındık kırığı biskrem ve halley koyup başka küçük bir kelepçe kalıba buzdolabı poşetini yırtıp altına yerleştirip üstüne karışımı döktüm.Çok güzel oldu oda.Halleyli pasta işte.Onu da ertesi günü komşuma çıkarıp yedik çok beğendiler.Hafif oluyor.

Bizim yumurcak objektife bakmayı pek sevmiyor flaş patlıyor diye.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails