RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Semizotlu Börek



Ispanak bitiyor diye üzülmeyin.Semizotuyla da harika börekler oluyor.
Malzemeler:Süt,yumurta ve sıvıyağla karışım hazırlayın.5 küçük yufka,lor çökeleği semizotu,soğan,biber salçasısusam,çörekotu
Hazırlanışı:Semizotunu yıkayıp az tuzla az uvun.İçine soğan doğrayın.Çökelek biber salçası karıştırın.2 yufkayı tepsiye buruşturarak koyun.(tabi aralarına süt,yumurta sıvıyağlı karışım.3.ufkanında üstüne aynı şekilde sıvıyağlı karışımı sürün.Ortasına hazırladığınız semizotlu karışmı koyun.Sonra kalan 2 yufkayı da arasına sütl arışım sürerek yerleştrin.Üstüne de kalan karışıma bir yumurta kırarak dökün.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails