RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Sarımsaklı Yoğurtlu,Nohutlu Ispanak

Yoğurtlu ıspanağın yanına yeşil mercimekli arpa şehriye çorbası yaptım.

Malzemeler:Bir küçük demet ıspanak,1 küçük baş soğan,haşlanmış nohut,sarımsak birkaç diş,yopurt sıvıyağ,pul biber
Hazırlanışı:Soğanı kavrulur..Sonrada ıspanak kavrulur..Ispanağı kavrulurken tencerede buzluktan çıkarttığım haşlanmış nohutla buluşuyorlar.Sonra biraz suyunu çekip ıspanaklar ölünce tabağa alıp sarımsaklı yoğurtla 3ü bir arada oluveriyorlar.Sonrası malum.Üstüne yağda kızmış pulbiber...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails