RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Patatesli Rulo Börek

Tarifi Lezzetsofram.blogcu'dan.Aynen yayınlıyorum.

Malzemeler:
3 adet büyük boy haşlanmış patates
3 adet hazır yufka
3 yumurta
100 gr tereyağ(4 yemek kaşığı)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
tuz,karabiber,pulbiber
Üzeri için:susam , çörekotu

Hazırlanışı:Rendelenmiş patates, yoğurt, çırpılmış yumurta,tuz, eritilmiş tereyağ,sıvıyağ ve karabiber karıştırılır 3 eşit parçaya ayırın.
Birinci yufkayı tezgaha serin üzerine patatesli karışımdan sürün, 2.yufkayı üzerine serin ve patatesli harçtan üzerine koyun ve 3. yufka için aynı işlemi tekrarlayın.Yufkaları bir kenarından dikkatlice sarıp rulo yapın.Kurumaması için streç filmle sarın.1 gece yada 4 saat buzdolabında bekletin.Pişireceğiniz zaman keskin bıçakla 2 parmak kalınlığında dilimleyin.Susam, çörekotu serpip 190 derecede nar gibi kızarana dek pişirin.
Not: *Bu böreğin harcında yumurta olduğudan dilimlediğimiz yüzeyler üstte kaldığından yumurta sürülmüyor.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Welles dedi ki...

Interesting food blogging!

reyyan dedi ki...

selam bloğunuz hayırlı olsun arkadaşım. ziyaretiniz için tşk ederim her zaman beklerim.
diğer bloğunuzdaki oğlunuzun resimlerini ne kadar güzel yapmışsınız bir tane saatli olan vardı ona bayıldım tebrik ederim.

bu kısmı sil olurmu?

*****************

sorunuza gelince benim PhotoScape programım var bu programdan resimlerimi düzenliyorum.

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails