RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Mantı






Malzemeler:1Yumurta,un,tuz,su
İç malzemesi:Kıyma,kuru soğan,maydonoz,karabiber,tuz
Üzeri için:Yoğurt,sarımsak,tuz
Sosu için:Tereyağ veya margarin,domates salçası
Yapılışı:Un,yumurta,tuz su ilavesiyle yoğrulup hamur hazırlanır.(Hamur ne çok sert nede çok yumuşak olmamalı)Hazılanan hamur biraz dinlendirilirken iç malzemesini hazırlamak için bir kaba kıyma,ince yemeklik doğranmış soğan,ince kıyılmış maydonoz,tuz,karabiber alınıp iyice karıştırılır.Hamur açılıp minik kareler olacak şekilde kesilir (ben kalıba bir kat açtım iç malzemeyi koyup 2 katı üstüne koyup merdaneyle üstüne bastırıp alttan döküldü mantılar.Kolay oluyor böyle.)ve iç malzemeden konulup karşılıklı kenarlardan birleştirerek kapatılıp bir tepsiye dizilir üzerlerine un serpilir.Üzeri için yoğurt,ezilmiş sarımsak tuz karştırılarak hazırlanır.Sosunu hazırlamak içinde yağ tavaya alınıp eritilir ve salça ilave edilip kavrulur..Geniş bir tencereye su ve biraz tuz konulup ocağa koyulur.Su kaynayınca hazırladığımız mantılar atılıp pişirilir, ocaktan alınca biraz soğuk su ilave edilip suyu süzülüp servis tabağına alınır.Servis tabağına aldığımız mantının üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurttan döküp onunda üzerine sosdan gezdirilir..İsteğe göre pul biber,nane,kekik serpilebilir..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

GÜL dedi ki...

Şenaycım sayfan hayırlı olsun.
Birbirinden güzel tariflerinin bulunduğu,harika bir sayfa olmuş.
ara ara uğrayıp ne var ne yok bakacağım :)

Şenay dedi ki...

Şimdi farkettim canım yorumunu teşekkür ederim canım.:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails