RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Mercimek Köftesi


Malzemeler:1 bardak kırmızı mercimek,1.5 bardak su,1 bardaktan 2 parmak eksik bulgur,zeytinyağı,maydanoz,kuru soğan,yeşil veya kırmızı biber(ben buzlukta yazdan dooğranmış kırmızı etli biber kullandım),1-2 tane taze soğan,salça,biber salçası, yarım limon, tuz.

Hazırlanışı:1 bardak mercimeği 1.5 bardak suyla haşlayın azsa çok azdaha su koyabilirsiniz.Sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte ağzı kapalı haşlayın.Bulguru ekleyip karıştırın ve ağzını kapatın.Tavada zeytinyağını koyup(halis zeytinyağıyla yaptı ben) kuru soğanla biberi kavurdum.İçine biber salçası ve az salça da ekledim.Mercimekli bulgurun üstüne döktüm.Karıştırdım güzelce.Yoğurdum sıcaksa biraz bekleyin eliniz yanmasın.İçine taze soğan maydanoz yarım limonu ekledim.Karıştırıp elimi suya banarak sıkıp şekil verdim.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails