RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Lahana Sarması



Bizde lahana sarması kışın çok yapılır ve yenir.Sarmanın üstüne sarılıp tencereye konduktan sonra bu sarma taşı konur, sarmalar dağılmasın diye.

Malzemeler:Bir orta boy lahana,pirinç, kuşbaşı minik et (sarmaya girecek kadar) kıymada olur(100 - 200gr),maydanoz,1 soğan,sarımsak,karabiber,nane,tuz,salça,sıvıyağ az su
Hazırlanışı:Lahana sarmasına malum önce lahanayı haşladım ama kabukları çok sarmaş dolaş ayrılmaları güç olur diye üstten 4 parçaya ayırıp sonra büyük tencereye koyun.Lahana küçük boy sıkı lahanaydı..Sonra olduğu gibi suya koyup kaynatınca yapraklar kendini salıyor.Ayrılmaya başlıyorlar yavaşça.Ama diğer tarafınıda çevirdim arada.Sonra alıp yapraklarını ayırdım orta kısmı az haşlanmışsa dış yapraklarını çıkarıp ortasınıda haşlayın.Bütün olarak haşlanan lahana yaprakları çıkınca parça parça tekrar yumuşayana kadar haşlayın. Sonrada içi hazırlayın.Malzemeyi karıştırıp damar kısmını bazılarını yaprak tazeyse yüzeysel bazılarınıda tamamen kesip o kısmı sarmaya uygun hale getiriyorum.Bunun için biraz mutfakla aranızın iyi olması lazım.Büyüklerden bişiler görmüşseniz yaparsınız.45-50 dak. kısık ateşte pişirdim.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails