RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Kış Hazırlığım



Kış için buzluğa köyden getirdiğimufak patlıcanları kızartıp attım.Domates ve biber konservesi(menemen gibi pişirip)hazırladım.Ayrıca dolmalık biber oyup buzluğa atarım.Sonra közlenmiş biberi temizleyip poşetler kışın çıkartıp soğuk meze yaparım.(sirke zeytinyağı,tuz ve sarımsakla)Fasulye,börülce doğrayıp haşlar buzluğa koyarım.közlenmiş patıcanı bıçakla doğrayıp buzluğa koyarım.Musuru haşlayıp taneler kışın salatalarda,pizzada, pilavlarda kullanmak üzere buzluğa atarım.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails