RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Kestaneli Yaş Pasta




Kestane şekerine bayılırım.Babam Bursadan getirmişti bende pastasını yaptım.


Bu pastadaki pandispanya klasik her zamanki 5 yumurtalı pandispanyadır.Buradaki pandispanya tarifini kullandım.da her zamanki gibi kremole krem şanti karışımını ve üstüne de çikolata sosu döktüm.Krem şantiyle de süsledim.Kalpli kelepçe kalıbınız küçükse pandispanyadaki tarifinizi azaltabilirsiniz.Yani;4 yumurta,3/4 bardak şeker(yani bir bardaktan 2 parmak eksik şeker),1 bardak un,1 kabartma ,1 vanilya.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails