RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Ispanaklı Yaşpasta




Tarifi keskinlinin mutfağı'ndan aldım ıspanaklı yaşpastanın.
MALZEMELER: 1 su bar.kavrulmus ispanak 3 tane yumurta 1,5 su .bar.seker 2 su bar.un 1 tane kabartma tozu 1 tane vanilya 1 cay bar. siviyag
Krema için:1 paket kremole 1 paket krem şanti.3 bardak süt
Arasına: Ceviz,muz veya kivi,ıslatmak için de süt veya meyve suyu(süt de meyve suyu da şekersiz olsun çünki ben hazır meyve suyuyla ıslattım braz şekerli oldu pastam.Şekersiz portakal suyu da olur.
Hazırlanışı:Pandispanyayı pişirdim önce.Tarifini linkten alabilirsiniz. Krema için de 1 paket önce krem şantiyi 1 bardak sütle çırptım.Bir mitarını ayırdım krem şantinin.Sonrada aynı kabın içine kremoleyi döküp 2 bardak daha süt koydum(2.5 yazıyor pakette)Çırpmaya devam ettim.Sonra dolaba koydum kremayı.Pandispanya pişince kremayı arasına döktüm.Üstüne de soğuk kremayı güzel süremem diye krem sıkacağıyla şekil verdim.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails