RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

İrmikli Lokum


Malzemeler: 3 su bardağı süt 7 yemek kaşık irmik 7 yemek kaşığı şeker 1 paket krem şanti isteğe bağlı hindistan cevizi,dövülmüş ceviz,fındık,yeşil fıstık
Hazırlanışı: Süt,irmik ve şekeri kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.Kaynamaya başladığında bir iki dakika daha karıştırmaya devam edin ve altını kapatıp soğumaya bırakın.İyice soğuduğunda bir paket krem şantiyi ekleyip karışıma iyice yedirin.Daha sonra bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayın.Tüm hamur bitinceye kadar buna devam edin.Bir iki saat buzdolabında bekletip servis yapın.Afiyet olsun.
Notttttttttttttttttttt:Krem şantiyi toz halinde irmikli karışıma ekleyin.Sütle çırpmayın sakın.Ben tarifte sadece irmikli karışımda süt kelimesini kullandım.Krem şantide değil.Bazıları irmiği pişirdikten sonra krem şantiye de süt eklemiş.Hayır çamur gibi olur sakınnnnnnnnnnnnnnn.Krem şanti sadece lezzet versin diye toz  halinde ekleyip karıştırılacak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 yorum:

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

irmikli lokum harika olmuş.mutlaka denemeliyim.bizim yaramazların bayıldığı tatlardan.ellerine sağlık sevgiler.

Şenay dedi ki...

Evet gerçekten çok güzel mutlaka deneyin:)

Şenay dedi ki...

Canım bu arada siteni tıkladığımda virüs aları veriyor bak istersen bir nasıl düzelticeksin bilmem ama?

herseycocuklarimizicin dedi ki...

harika bayildim ellerinize saglik
bizede bekleriz hanimlarin blogculain bulusdugu sitemize
www.herseycocuklarimizicin.com

Şenay dedi ki...

Krem şantiyi toz halinde ekleyin lütfen sütle çırpılmış değil SAKIIIIIIIIN:)

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails