RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Gökhanın 2.Yaş Günü Pastası(Meyveli Jöleli)

Malzemeler:

Pandispanya için:4 yumurta ,1 bardaktan az şeker,1 bardak un,kabartma tozu,vanilya.
Kreması için:1 paket muzlu puding kullandım(eskiden yaptığım gibi kolayıma geldi)
Üstüne:Krem şanti,süt,yarım paket tart jölesi,meyve suyu, -su karışımı,kayısı(şeftali veya başka meyve de olur.
Hazırlanışı:Pandispanya hazırlanır yani önce yumurta ve şeker çırpılır.Sonrada diğer malzemeler karıştırılır.Kalpli kelepçe kalıbına döktüm ben.Isınmış 180 derece fırında pişirilir.Soğuduktan sonra arasına ıslatma şurubu olarak sade süt kullanıyorum ben.Bunda meyve suyuda olur.Kremasına da aslında kremole krem şanti karışımı kullanıyorum hep.(krem şantinin birazını ayırıp sonra üstüne kremole tozunu döküp çırpıyordum öylede çok güzel oluyor)Ama pudinngi dökünce pürüzsüz oluyor ya sıcakken o kolayıma gidiyor kremoleyi düzeltme derdi var.Ama kremole krem şanti karışımı kremayla daha güzel oluyor. Üstüne bir paket krem şanti ve yarım paket tart jölesi,kayısı.(şeftalili yapmak isterdim evde yoktu.Yarım paket tart jölesini meyve suyu ve su karışımıyla pişirdim.Kayısı dilimlerinin üstüne döktüm. Arasındada 1 muz ve damla çikolata ve ceviz var.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails