RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Frikli Bulgur Pilavı


Malzemeler:1 bardak pilavık bulgur,1 bardak frik,arpa veya tel şehriye,sıvıyağ ve margarin,tuz ve karabiber,sıcak su
Hazırlanışı:tencereye sıvıyağ konup şehriyeler kavrulur.Blugur ve frik yıkanıp süzülüp eklenir.Az kavrulur.Uygun miktarda sıcak su konur.Margarinde eklenir tabi.Tuzu da eklenir.KAhve ocağında kısık ateşte pişirilir.Piştikten sonra altı kapatılıp demlenmeye bırakılır.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails