RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Etli Dolma



Dolmayı da çok severiz.Hele memlekette eşimin köyünde odun ateşinde pişince yanında közlenmiş biberle yemede yanında yat oluyor.:)

Malzemeler:Pirinç ve eti göz ayarı,kaç tane isterseniz o kadar 7-8 tane mesela kabak,birkaç tane biber dolmalık veya iri başlı,1 soğan,birkaç diş sarımsak,1 demet maydanoz,yaz mevsimiyse domates birkaç tane,az salça,nane,tuz,sıvıyağ,az margarin,karabiber,nar ekşisi

Hazırlanışı:Bütün malzemeler doğranıp karıştırılır.(nar ekşisi hariç)Dolmalar oyulur.İçleri doldurulur.Üstüne su ve tuz serpilir.(Ben kabağın içini oyunca dışını da oyacağın tırtıklı yeriyle çizik atıyorum güzel duruyor)45 dak önce harlı sonra kısık ateşte pişirilir.Yanlız pişmeden 10 dak.nce üzerne birkaç kaşık nar ekşisi gezdirilir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails