RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Çilekli Yaşpasta



Malzemeler:

Pandispanyası için:1 bardak şeker,1.5 bardak un,5 yumurta,1 kabartma 1 vanilya.

Kreması:Arasına 1 paket krem şanti 1 paket kremole üstünede yarım paket çilekli puding.Sütüde uygun miktarda.

Hazırlanışı:Pastayı önce yumurtaları şekerle çırpıyorum.Sonra köpürünce un kabartma vanilyayı eklerim.Kelepçeli kaba döktüm kabı yağlayıp.Pişince arasına krem şantiyi 1 çay bardağı sütle çırptım.Birazını ayırdım.ÜStüne kremole için 2 bardak falan süt ekleyip kremoleyle karıştırdım.Kekin arasını kesp sütle ıslattım.Arasına sürdüm.Ayrıca bir muz dilimledim.Ceviz ekledim.Üstünüde iç kısımda ıslatmıştım. Üst katı kapattım.Üstünede yarım paket çilekli pudingi 1.5 bardak sütle pişirdim.Üzerine döküp süsledim.Kenarınada buzolabına koyduğum sıkma makinesindeki krem şantiyi sıktım.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails