RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Cevizli Tarçınlı Havuçlu Kek



Malzemeler:3 yumurta ,2 çay bardağı sıvıyağ ,1.5 bardak şeker (ben 1.5 bardaktan biraz daha az kullandım),1 portakal suyu,1 portakal kabuğu rendesi,1 bardak ceviz(ben ölçmedim göz ayarı rastgele koydum),2 küçük havuç rendesi,3 bardak un(ben 2.5 bardaktan biraz fazla kullandım.)1 li mon kabuğu rendesi,vanilya ,kabartma tozu,1 çay kaşığı tarçın.
Sosu için: 2 bardak süt,2 tatlı kaşığı mısır nişastası,3 yemek kaşığı şeker,2 tane 40 gr.lıklardan beyaz çikolata. Yapılışı:3 yumurtayı şekerini katıp çırptım beyazlaşana kadar.Sonra yağını ve portakal suyunu ekleyip biraz daha çırptım.Sonra un kabartma tozu,tarçın ve vanilya ekleyip çırptım.Sonra ceviz içi ve havuç rendesini ekleyip kaşıkla karıştırdım.Yoğun oluyor çünki.Bocama yağlı kağıt serip döktüm.Sonra fırına verdim.Önce altını yaktım 10-15 dak.sonra alt üst pişirdim.Çıkınca biraz ılıtıp sosu pişirdim.Pişince içine çikolatayı katıp erittim karıştırarak.Sonra pencerede karıştırarak ılıttım.Sonra kekin üstüne döktüm.Çok güzel oluyor.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails