RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Acılı Ezme


Malzemeler:2-3 kaşık biber salçası(ben malzemeleri göz ayarı koyuyorum.),3-4 domates,ince bulgur,yarım soğan, 2 diş sarımsak,,taze nane ,maydanoz,ceviz kimyon ve de halis zeytnyağı ,nr ekşisi

Hazırlanışı:Bütün malzemeleri minik robota koyup ezilene kadar mayonez kıvamına gelene dek ezilir.İçine nar ekşisi ve zeytinyağı ilave edilip servis yapılır.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ince bulguru islatmadanmi cekiyoruz ve miktari nekadar

Şenay dedi ki...

İnce bulguru az miktarda koyuyoruz ben genelde göz ayarı yaparım ama mesela yarım çay bardağı filan diyebiliriz.

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails