RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Zeytinyağlı İmam Bayıldı


Patlıcanlı yemeğimi yaptım.Bu yemeği de severek yaparım ve yeriz.

Malzemeler:2-3 patlıcan,2-3 baş soğan,birkaç diş sarımsak,zeytinyağı,domates,haşlanmış nohut,salça,2 tane biber.İstenirse kızarmış patates de konur.

Hazırlanışı:Zeytinyağlı imam bayıldının nohutlu versiyonu.Patlıcanları kızartıp bir tabağa koyuyoruz.Sonrada domatesi,soğanı(2-3 baş),biberi,sarımsağı doğrayıp az yağla öldürüyoruz.Haşlanmış nohutla karıştırıyoruz.Kızarmış patlıcanların arasına kat kat (1 kat kızarmış patlıcanbir kaç domaatesli nohutlu karışım )pilav tenceresi gibi yayvan bir tencereye koyuyoruz.Patlıcanları örtene kadar saçalı su koyuyoruz.Ha üzerine de 2 baş çiğ biber koyup pişirdim.Patlıcan az olduğu için de biraz da patates kızartıp en alta koydum.Bir kat patates,1 kat domatesli soğanlı biberli,sarımsaklı harç,1 kat da patlıcan tekrar domatesli harç koydum ben.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Adsız dedi ki...

buı yemeğin adı hatay yöresinde sünüberidir. imam bayıldı değil..

Şenay dedi ki...

Evet süneberi derler belki ama bu isimle genele hitap etmez dedim,herkesin bildiği ismini kullandım:)

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails