RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Veee Lahmacun yaptım

http://kurabiyem.blogcu.com/hamur+isleri+_+13+_/page2

Yukarda verdiğim bu linkteki taifi esas aldım.)Buzdolabından çıkardığım bir miktar kıyma 2 bardak unla yaptığım hamura tam yetti. Püf noktasına gelince hamur yumuşak olacak.Fırın yüksek ısıya getirilip(ben son ayarına getirdim 8di en son derecesi ona getirdim.Fırın önceden ısıtılacak.Mayalı hamurlar için bu durum geçerli. Hamur açmaktan korkmayın.Ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur açın.Eliniz alışır.Ben evlenmeden önce hiç bilmezdim.Yapa yapa poaça falan öğrendim işte. Tarifi aynen yayınlıyorum.

MALZEMESİ
3 su bardağı un
1 paket kurumaya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su

ÜST MALZEMESİ
250 gr.kıyma
2 adet domates
2 adet biber
1 adet soğan
4-5 diş sarımsak
1 tutam maydonoz
1 tatlı kaşığı salça
tuz,karabiber,kırmrzıbiber

Yapılışı:Bütün malzemeler karıştırılıp yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.Mayalanmaya bırakılır.Mayalanırken üst malzeme hazırlanır.Kabukları soyulmuş domates,biber,soğan, maydonoz küçük küçük doğranır.Sarımsaklar rendelenir.Hepsi bir kapta karıştırılır.Salçada ilave edilir.Baharatları katılır.Mayalanan hamur tezgah üzerinde parçalar koparılarak istenilen büyüklük kalınlık oklava ya da merdane yardımıyla açılır.Kolay açılması için biraz un serpiştirilerek açılır.Üzerine hazırlanan harçtan yayılır.Önceden ısıtılmış fırında yüksek ısıda pişirilir.Sıcak sıcak yenir.Alttakinde etli iç yetmedi yarısı pizza oldu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails