RSS
Sizlere Hatay'ımızın meşhur mutfağını acizane tanıtmaya,zengin yöresel yemeklerimizin tariflerini kendi yaptıklarımla birlikte sunmaya çalışacağım...

Tavuklu Gözleme


Malzemeler:Arzuya göre yufka(ben o 2 taneyi 1 yufkam artmıştı mantarlı tavukludan onunla yaptım),Haşlanmış tavuk,soğan,biber,sıvı yağ,tuz.


Yapılışı:Soğanla biber yağda kavrulur.İçine haşlanıp didiklenmiş tavuk eklenip biraz daha kavrulur.İstenirse maydanoz veya dereotu da konur.Yufka ortadan 2 ye bölünür.Yanlardan biraz pay bırakıp biraz enlice iç malzeme konup yanlar içe katlanıp sarılır.Diğer yarım da aynı şekilde sarılıp az yağda hafif kızartılır.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails